Weer Alphen aan den Rijn

Het weer Alphen aan den Rijn – Het is vandaag behoorlijk koud voor de tijd van het jaar. Met een temperatuur van zo’n 7 graden Celsius is het veel te koud voor het jaargetijde. Het blijft vandaag zo goed als droog in Alphen aan den Rijn, vanavond kan er wel een enkele regenbui vallen. Het koelt af tot ongeveer 3 graden Celsius en het waait matig, windkracht 3. De dag begint morgen bewolkt met kans op een regenbui. Er is een mix van zon, wolken en een enkele bui. Tijdens buien is kans op een klap onweer, hagel en ze kunnen zelf een winters karakter hebben. De wind komt uit oostelijke hoek en is matig tot vrij krachtig, 3 tot 4 Beaufort.

weer alphen aan den rijn

De bewolking neemt de komende dagen toe in Alphen aan den Rijn, evenals de neerslag. het wordt wel zachter met een graad of 16 overdag en ‘ s nachts een graad of 4. Vrijdag is het de laatste koude lentedag, want in het weekend stijgt de temperatuur naar waarden rond de 18 graden Celsius. Dat is te danken aan de wind die uit zuidelijke hoek komt. Zaterdag breekt in de middag de zon door in Alphen aan den Rijn. De meeste zonuren zal de zondag voor z’n rekening nemen. De kans op een bui is erg klein in het weekend.

Na het weekend bloeit het lenteweer op. Met een afwisseling van stapelwolken en zon wordt het prima lenteweer. De temperatuur bereikt met 17 graden Celsius steeds vaker waarden die normaal zijn voor de tijd van het jaar. De tweede helft van de week wordt het waarschijnlijk zonniger en warmer, met temperaturen die stiekem naar ruim 20 graden.

 

Leave a Reply