Wat is de beste tijd om naar China te reizen?

Het land China is groot en er zijn daarom grote verschillen in het klimaat waar te nemen. De beste reistijd China verschilt daarom nogal per regio. Het noorden van het land kent namelijk warme zomers, terwijl de winters erg koud kunnen zijn. Ga je zuidelijker dan wordt het klimaat steeds warmer. Echt koud zal het er niet snel worden. Daarentegen zijn er wel bepaalde maanden waarbij je China het beste kunt bezoeken.

Chinese muur

Het noorden van China

Het noordelijke deel van China kent, net zoals delen van het westen en midden, een landklimaat. Het gevolg hiervan is dat zomers erg heet kunnen worden. Temperaturen van 40 graden Celsius of meer zijn geen uitzonderingen. De wintermaanden lopen van november tot en met februari en zijn niet echt prettig. Temperaturen komen hier geregeld onder het vriespunt. Wil je dus de hoofdstad Beijing bezoeken, dan kun je het beste in de lente of herfst afreizen naar het noorden van China.

Het zuiden China

In het zuiden van China heerst een heel ander klimaat: subtropisch tot tropisch. De wintermaanden verlopen hier ook zeker niet warm, maar het zal er nooit zo koud worden als in het uiterste noorden. In de zomermaanden ligt de gemiddelde temperatuur ronde de 30 graden Celsius. Het gevolg hiervan is dat er geregeld neerslag kan vallen in de zomers. Daarom is de beste reistijd voor het zuiden in de maanden april en mei.

Tibet

in Tibet zijn de zomers niet zo warm als in de rest van regio’s in China. De wintermaanden verlopen grotendeels rustig, met een milde temperatuur. Dit heeft Tibet te danken aan de hoge ligging boven zeeniveau. De beste tijd om deze regio aan te doen is daarom ook in de lente en herfst.

beste reistijd china

De beste reistijd naar China

Gezien de grote van het land verschilt de beste reistijd nogal van de regio die je bezoekt. China is het mooist als je in de maanden april, mei, september en oktober het land bezoekt. De temperatuur is erg aangenaam en er valt weinig neerslag. De zomers zijn nog wat warmer, echter vallen er ook meer buien. De lente en de herfst zijn daarom de beste tijden om naar China te reizen.

Let op: ‘Golden Week’

Nog een punt waar je rekening mee moet houden is de Golden Week. Dit nationale feest begint op 1 oktober. Tijdens deze dag heeft een groot deel van de Chinezen vrij en daarom gaan de meeste mensen op vakantie in eigen land. Toeristische attracties worden daarom overspoeld door de eigen bevolking. Vermijd China dus tijdens de Golden Week.

 

 

 

Leave a Reply